- Рецепти домашніх алкогольних напоїв з фруктів і ягід Багатьом з нас хочеться, щоб літо тривало вічно....
- пустотлива вишня
- малиновий спокуса
- п'янкий феєрверк
- абрикосовий дурман
- пахуча зливу
- Солодка парочка
Рецепти домашніх алкогольних напоїв з фруктів і ягід
Багатьом з нас хочеться, щоб літо тривало вічно. На жаль, зупинити прекрасну мить нам не під силу, зате зберегти частинку літа ми можемо цілком. І допоможуть нам у цьому алкогольні напої з ягід і фруктів.
ялівцевий дух
З давніх-давен в кожному будинку на Русі зберігалися наливки і настоянки з ягід. Головний їхній інгредієнт - спирт і напої на його основі. Хоча знавці запевняють, що найкраще вбирає аромат і смак плодів горілка. За старих часів настоянка на ягодах ялівцю була поза конкуренцією. Для її приготування візьмемо 10-15 ягід, придушимо качалкою і перекладемо на дно скляної літрової банки. Додаємо 1 ч. Л. кмину, 1 ч. л. коріандру і цедру 1 лимона. Заливаємо інгредієнти 500 мл горілки, закриваємо кришкою і наполягаємо 2 тижні. Потім доливаємо настій сиропом (1 ст. Л. Цукру на 100 мл води) і даємо йому насититися насолодою пару днів. Тепер можна сміливо знімати пробу.
пустотлива вишня
Вишня теж підходить для домашніх настоянок на спирту з ягід. Беремо 1 кг вишні з кісточками, промиваємо і проколюємо зубочисткою. Перекладаємо ягоди в дволітрову банку і засипаємо їх 5 ст. л. цукру. Для аромату кладемо щіпку кориці і мускатного горіха. Заливаємо ягоди 500 мл горілки або спирту, шийку банки накриваємо марлею і обв'язуємо мотузкою. Ми залишаємо її на вікні на 2 місяці, бажано з сонячної сторони. Не забуваємо перетрушувати ягоди кожні 3 дні. Потім проціджуємо настоянку і розливаємо по пляшках.
малиновий спокуса
Віддаєте перевагу більш солодку малину? Тоді рецепт спиртного напою з ягодами на її основі стане для вас найулюбленішим. Нам знадобиться 2½ кг стиглих великих ягід без слідів гниття. Очищену промиту малину кладемо в глибоку миску, пересипаємо 250 г цукру, заливаємо 500 мл горілки і даємо насититися протягом години. Потім перекладаємо малину в літрові банки, щільно закриваємо їх кришками і наполягаємо рівно місяць. В цьому випадку рецепт приготування настоянки з ягід наказує тримати банки подалі від сонячних променів. Через місяць проціджуємо настоянку через марлю і переливаємо її в пляшки.
п'янкий феєрверк
Багатим смаком порадує домашня настоянка з ягідного асорті. Найкраще взяти ягоди в рівних пропорціях, по 500-600 г. Дуже добре підійде полуниця, ожина, червона і чорна смородина. Очищені і промиті ягоди розкладаємо в дві дволітрові банки, засипаємо в кожну по 250 г цукру. Ми залишаємо їх у теплому місці на 2 тижні, потім вливаємо в них по 500 мл спирту. Наступний місяць настоянка з ягід на спирту проведе в прохолодному темному місці. Після проціджуємо її через марлю, розливаємо по пляшках, закриваємо кришками і наполягаємо 3-4 місяці. Довге очікування з лишком окупиться чудовим смаком і чудовим ягідним ароматом.
абрикосовий дурман
З настоянками з ягід в домашніх умовах зрівняються лише настойки з фруктів, наприклад з абрикосів. Відбираємо 1 кг стиглих плодів, промиваємо їх і виймаємо кісточки. Витягуємо з твердих шкарлупок ядра, просушують і подрібнюємо в крихту. М'якоть абрикосів нарізаємо часточками, закладаємо в дволітрову банку, засипаємо меленими ядрами і 250 г цукру. Заливаємо фрукти 500 мл горілки, закриваємо кришкою і прибираємо в темне місце на місяць. Після закінчення терміну проціджуємо настоянку з фруктів і розливаємо по пляшках. Цей напій з оригінальною гіркуватістю і горіховими нотками припаде до смаку любителям вишуканих алкогольних коктейлів.
пахуча зливу
Традиційна слив'янка прикрасить будь-яке домашнє застілля. Для неї підійдуть як жовті, так і сині сливи. Головне, щоб вони були стиглими, але не перезрілими і не підгнилими. Для яскравого аромату кладемо на дно трилітрової банки 20 г тертого імбиру і ½ ч. Л. кориці. Заповнюємо її 2 кг слив без кісточок, нарізаних часточками. Засипаємо їх 300 г цукру, заливаємо літром горілки і закриваємо кришкою. Щоб ця фруктова настоянка на спирту придбала гармонійний смак, вона повинна провести в темному місці місяць. Після цього проціджуємо її і закупорюють в пляшки. Цей терпкий напій з глибоким ароматом оцінять навіть найсуворіші домашні критики.
Солодка парочка
Вельми цікава варіація виходить з груш і яблук. Відбираємо по 2 кг міцних стиглих плодів, очищаємо їх від шкірки і серцевини, нарізаємо скибочками. На дно великої банки, в якій буде дозрівати спиртний напій з фруктів, кладемо один мускатний горіх і 7-8 листочків меліси. Викладаємо яблука і груші, посипаємо їх 200-250 г цукру і заливаємо літром горілки. При бажанні можна розбавити її водою, щоб трохи збити фортеця. Такий настоянці для бродіння вистачить пари тижнів. Потім її можна проціджувати і переливати в пляшки. Більше рецептів алкогольних напоїв з ягід і фруктів шукайте на нашому сайті.
А ви знаєте, як зробити настойку з ягід і фруктів? Поділіться сімейними рецептами і тонкощами приготування улюблених домашніх напоїв з іншими читачами.