рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Легенди про річку Білій, фотографії річки Білої. Красиві фото Білої річки

  1. Легенди про Білу За матеріалами книги Ю.Ніколаєва і І.Бормотова "В краю гір і водоспадів". ...
  2. Похід по Криму - 22 маршрут
  3. Маршрути: гори - море

Легенди про Білу

За матеріалами книги

Ю.Ніколаєва і І.Бормотова

"В краю гір і водоспадів".

З дозволу авторів.

Адигейське назва річки Білій - Шхагуаше. З приводу цієї назви збереглася стародавня легенда. Давним-давно жив у верхів'ях річки старий князь. Багатий був князь. Але найдужче бо- багатств дорожив він красунею дочкою. Широко по окрузі йшла чутка про її незвичайну красу. Прийшла пора видавати дочку заміж. Але і чути не хотіла про це дочка.

Пройшов деякий час. Знову вирішив князь знайти дочки жениха. Але на цей раз задумав він влаштувати змагання веселих джигітів. Самого хороброго і спритного готував князь в женихи. Дочка посадив поруч дивитися змагання. Довго змагалися молодці. Втомилися юнаки, змучилися їх коні. Мовчить княжа дочка. Ніхто з джигітів не запав в її дівоче серце.

Зажурився князь, засмутився. Настали у нього безсонні ночі. Думав він, як же розбудити серце дочки, де ж відшукати для неї гідного нареченого? І ось одного разу опівночі чує він гавкіт собак. Вийшов князь у двір і бачить: стоїть біля тину його дочка і з ким-то тихо розмовляє. Чи не повірив своїм очам князь. Тихо підкрався і втратив дар мови. По інший бік тину дізнався він свого пастуха.

Вранці розгніваний князь викликав пастуха.
- Як ти смієш ганьбити мою дочку? - скрикнув він. - Негайно забудь її!
- Це не в моїх силах, - тихо відповів пастух.
На шум вийшла дочка. Поглянувши на розгніваного батька, вона відразу здогадалася, в чому справа.
- Батько, ось кому належить моє серце, - сказала вона, підходячи до пастуха.

Ці сміливі слова остаточно розгнівали князя. Наказав він зашити закоханих в шкіряний мішок і кинути в річку. Так слуги і зробили. Але коли зашивали мішок, непомітно кинули в нього ніж. Довго плив мішок із закоханими по річці. Нарешті зачепився за корч і пристав до берега. Пастух розрізав мішок, і закохані вийшли на берег. Навколо ріс дрімучий ліс. В гущавині лісу збудували курінь і стали в ньому жити. Дочка князя приручила лісових оленів і доїла їх, а пастух ловив рибу. Йшов час.

Одного разу на лісову стоянку забрели незнайомці. Вони шукали олень молоко для вмираючого князя. І ще незнайомці сказали, що князь в бреду часто згадує непокірну дочку, І тоді княжа дочка подоїла лісових оленів, і вирушили вони всі разом до князю. Зрадів князь, побачивши дочку живою і неушкодженою, і благословив їх шлюб. Залишилися молоді жити в батьківській хаті. У цій легенді дочка князя виступає під ім'ям княгині оленів - Шьихьгуаше. Більш точний переклад позначає «покровитель оленів», т. Е. «Шьихь» - олень, «гуаш» - покровитель.

Російська назва річки - Біла - пояснюється іншою адигейської легендою. Колись жив в цих місцях Абадзехская князь. З військового походу привіз князь полонену красуню-грузинку на ім'я Белла. Дуже хотів князь, щоб Белла стала його дружиною. Але горда красуня відмовлялася підкоритися князю. Довго чекав князь, сподіваючись завоювати любов Белли. Втомився чекати. І тоді вирішив він взяти її силою. Обороняючись, заколола Бел- ла князя кинджалом і кинулася бігти. Погналися за нею слуги князя. Все ближче погоня, а попереду шлях перегороджує грізна ріка. Кинулася красуня з високої скелі в киплячі води Шхагуаше. Зімкнулися над її головою води річки. Так річка отримала своє друге ім'я - Белла, яке пізніше змінилося созвучним- Біла.

Фотографії річки Білій

Дивіться маршрут: через Фішт до Чорного моря - знаменита "Тридцятка"

Гірський курорт Хаджох

Туризм на Півдні Росії

Турист це хто? Портрет сучасного туриста

Фотографії туристичних маршрутів

Легендарна Тридцятка, маршрут

Через гори до моря з легким рюкзаком. Маршрут 30 проходить через знаменитий Фішт - це один з найграндіозніших і значущих пам'яток природи Росії, найближчі до Москви високі гори. Туристи нічого проходять всі ландшафтні та кліматичні зони країни від передгір'їв до субтропіків, ночівлі в притулках.

Похід по Криму - 22 маршрут

З Бахчисарая в Ялту - такої щільності туристичних об'єктів, як в Бахчисарайському районі, немає ніде в світі! Вас чекають гори і море, рідкісні ландшафти і печерні міста, озера і водоспади, таємниці природи і загадки історії, відкриття і дух пригод ... Гірський туризм тут зовсім не складний, але будь-яка стежка дивує.

Гірський туризм тут зовсім не складний, але будь-яка стежка дивує

Маршрути: гори - море

Адигеї, Крим. Вас чекають гори, водоспади, різнотрав'я альпійських лугів, цілюще гірське повітря, абсолютна тиша, снежники в середині літа, дзюрчання гірських струмків і річок, приголомшливі ландшафти, пісні біля вогнищ, дух романтики і пригод, вітер свободи! А в кінці маршруту ласкаві хвилі Чорного моря.

Думав він, як же розбудити серце дочки, де ж відшукати для неї гідного нареченого?
Як ти смієш ганьбити мою дочку?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com